grupparbete - kopiatorrummet

Process

 

Vi gick upp till kopieringsrummet för att få en bättre överblick vad som behövdes i rummet och utgick vad ville ha. Vi vill måla om väggarna till en ljusgrå nyans, för så som det ser ut nu är väggarna gula och vi tycker inte det är mysigt.
Vi tittade upp hur mycket färg kostade och det var ganska dyrt med färg, men färgen på väggarna påverkar oss mycket enligt undersökningar (exempel - https://www.byggahus.se/kok/hur-fargerna-paverkar-oss). Det beror ju också hur man är som person och vad man vill med rummet, vårt rum i skolan som vi skall göra om skall ha känslan plugg/mys. 

För att hinna allt och bestämde vi oss att dela på oss, så My och Jonna gjorde en behovsanalys som gick ut på att gå och fråga elever och lärare för det är dem som skall vistats i rummet för det mesta. Lanna och jag började att skissa på olika idéer om hur rummet skulle kunna se ut, även började smått på skalmodellen.

 

När vi började måla skalmodellen på rummet fanns det två problem ett, kartongen började sig för färger är blött och det gör att kartongen reser sig. Jag löste det genom att lägga tidningar på bitarna (när färgen hade torkat sedan blötte baksidan lite för att inte knäcka kartongen). 2, den gråa färgen var för mörk men vi målade om de två eller tregånger men det gick inte, färgen var nästan vit men sedan när den torkade var den mörkgrå ändå. Kanske det var kartongen som drog till sig den ljusa färgen så det mörka färgen trädde fram eller så är skalrummet i för mycket skugga. Vi gav faktiskt upp att pröva uteliggare en gång till. 

 

En annan utmaning var när jag skulle skära ut skal-borden då vi valde till vårar drömrum tre runda bord för vi alla kom överens att vi det skulle bli en mysigare och skönare känsla i rummet. Målade möblerna fast jag egentligen inte behövde det men det skulle bli enklare att sätta ihop delarna och det städ stabilare.   

 

 

Jag tycker att grupparbetet har gått jättebra alla gjorde sitt och var engagerade vilket gjorde det roligare att jobba. Tycker vi skall vara mer aktiva utanför skolan för det var roligt att variera arbetsplats som vi gjorde på vårmässan, vi hämtade massa inspiration genom att prata med olika designers och det de hade skapat.

 

Våran powerpoint finns på Lannas blogg ( http://nouw.com/LannaAli/ett-harmoniskt-studierum-24708316 ) finns mer bilder och insperation.

 

 
0 kommentarer