EN INREDARES RUM

 1. Jag skulle skulle kalla min stil för den ”stilrena”. 

Få färger i lugna toner, det uppfattar jag som både hemtrevligt och lyxigt.  Det är också lugnt att se på och avslappnade att vistas i sådana miljöer. Färger som ingår i min stil är svart, vit, beige och grå. Man ser även en del trä. De tyger som används mest är bomull samt siden och stickat. Mitt favorit rum är sällskapsrum/vardagsrum där man ska skapa en miljö av trivsel. Min möbeltyp skall vara mysig, bekväm  och gosig -  det är en säng. En säng ska vara stor med en fin sänggavel och mycket fluffiga kuddar, täcke, filtar och mjukmadrass som tempur eller en vattensäng. Min favoritlampa är en taklampa - en kristallkrona.  De utstrålar lyx samt är prydliga och fina. På bordet ska de helst vara levande ljus som förmedlar en mysig och varm känsla. Till nattduksbord är jag väldigt förtjust i någon eklektisk lampa (alltså stilbrytande).


2. Designklassikern

I min moodbord syns Sjuan stol,1955 av Arne Jacobsen, en dansk designer och arkitekt.


3. Process

Att göra moodborden var ganska enkel då jag känner mig själv bra och vet vad jag tycker om. Jag tycker det är jobbigt med ljud och för mycket färg och prylar runt om mig. Den stil jag valt är därför stilren med få saker och ”lätt för ögat”.

Det jag klippte ut skulle få plats på två sidor men ville ha det på en A4, så fick ta bort lite bilder och välja det jag tycke om allra mest. Jag ville dessutom ha plats med planritningen bredvid moodborden, då de hör till samma projekt.

Resultatet blev som jag hade tänkt - få färger och lite detaljer. Det som jag skulle kunna göra bättre och tänka på till nästa gång är att inte klistra lika mycket ovanpå varandra. Sedan dokumentera mer under processen.
0 kommentarer